De Ridder bekritiseert 'heel, heel matige' Ajacied: Hij was heel onzeker

De Ridder bekritiseert 'heel, heel matige' Ajacied: "Hij was heel onzeker"

09-04-2018 09:32
35

Rasmus Kristensen kan allerminst overtuigen in zijn eerste weken als basisspeler bij Ajax. Dat ziet Daniël de Ridder, die kritisch is op de Deense rechtsback.

Kristensen was in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0) de vrije man, maar deed daar weinig mee. "Die Kristensen kwam heel veel aan de bal, maar was heel, heel matig", aldus De Ridder bij Studio Voetbal. "Als er zoveel ruimte ligt, moet je als back meer brengen."

"Hij was heel onzeker aan de bal en was ook verdedigend zwak. Dat vond ik echt opvallend, omdat Joël Veltman natuurlijk geofferd is ten faveure van deze speler. Dan zou je denken: hij moet aan de bal wel sterk zijn, maar ik vind hem geen goede indruk maken. Heel Ajax maakt soms een onverschillige indruk."

Ajax weekte Kristensen in januari voor 5,5 miljoen euro los bij FC Midtjylland. Inmiddels staat de teller op zes optredens, waarvan vijf als basisspeler. De laatste weken krijgt hij van trainer Erik ten Hag de voorkeur boven Veltman. De Ajax-aanvoerder was tegen Heracles geschorst.