'Het lijkt me fantastisch om ooit nog bij Ajax te spelen, maar het is te vroeg'

'Het lijkt me fantastisch om ooit nog bij Ajax te spelen, maar het is te vroeg'

15-04-2018 09:03
29

Hoewel Daley Blind lijkt te mogen vertrekken bij Manchester United, acht hij het nog te vroeg voor een terugkeer bij Ajax. De Oranje-international hoopt op een dag wel terug te keren in Amsterdam.

"Of ik terug wil keren bij Ajax? Ja, misschien wel ja. Ik heb altijd gezegd dat ik daar wel oren naar heb", zegt Bind tegen Ajax Showtime. "Maar ik heb ook geleerd dat je in het voetbal geen beloftes kunt doen die je niet waar kunt maken. Maar ik zou er wel serieus over nadenken, dat wel."

Een snelle terugkeer zit dus niet in het vat. "Ik ben nu 28, zit nu nog in een sterke periode van mijn lichaam en ik moet nu nog wel een paar jaar in het buitenland blijven", zegt Blind. "Als Ajax mij benadert, zal ik daar serieus over nadenken, want de club zit altijd in mijn hart en het lijkt mij fantastisch om eventueel daar ooit nog te spelen. Maar nu is het nog te vroeg, denk ik."

Blind kende hele mooie, maar ook mindere momenten bij Ajax. Net als Hakim Ziyech dit seizoen, werd hij ooit uitgefloten door de fans. De linkspoot snapt niet dat Ziyech het mikpunt is. "Als supporter zou ik nooit een speler van je eigen team uitfluiten, maar juist aanmoedigen. Daar wordt een speler alleen maar sterker van en uiteindelijk het team ook."