Gehavende De Jong ziet broer Siem rood pakken: 'Denk niet dat het opzet was'

Gehavende De Jong ziet broer Siem rood pakken: 'Denk niet dat het opzet was'

15-04-2018 18:53
13

Luuk de Jong boekte zijn derde landstitel in het shirt van PSV, maar maakte het einde van de kampioenswedstrijd tegen Ajax niet meer mee. De aanvalsleider viel geblesseerd uit met een peesblessure.

"Ik wilde duel aangaan en mijn duim klapte dubbel. Het was niet dat mijn pees meteen afscheurde, maar mijn huid liet los", liet De Jong direct na afloop van de wedstrijd weten aan FOX Sports. De spits is tijdens het kampioensfeest echter gewoon weer van de partij. "Straks een paar drankjes nemen en dan voel ik het niet meer haha."

Volgens De Jong heeft PSV het kampioenschap van het collectief behaald. "Wij hebben een team dat nooit opgeeft en we hebben veel spelers met speciale kwaliteiten. Lozano met zijn snelheid, ik met mijn kopkracht. Maar ook achterin zijn we sterk en we hebben Zoet die veel ballen tegenhoudt."

De Jong zat al aan de kant toen hij broer Siem een rode kaart zag pakken. "Niet iets voor hem. Ik hoorde al dat hij sorry heeft gezegd tegen Arias. Ik moet het nog terugzien, maar ik denk niet dat hij zoiets met opzet doet." De Jong maakte overigens zijn vijfde doelpunt in een kampioenswedstrijd en staat op gelijke hoogte met zijn broer. "Altijd heerlijk om dit soort goals te maken."