Brands: 'Als er één procent kans is om hem over te nemen, dan ga ik daarvoor'

Brands: 'Als er één procent kans is om hem over te nemen, dan ga ik daarvoor'

17-04-2018 07:20
45

De veroverde landstitel legt PSV geen windeieren. De Eindhovenaren zijn nu al verzekerd van minimaal acht miljoen euro aan inkomsten. Als het aan algemeen directeur Toon Gerbrands ligt, blijft het daar niet bij.

"Wij willen het hoofdtoernooi van de Champions League in. Daar gaan we voor", zegt Gerbrands tegen De Telegraaf. Als het miljardenbal wordt gewonnen door een club die zich ook via de eigen competitie plaatst, dan begint het Europese avontuur van PSV pas eind augustus in de play-offs. "Mede daarom is deze titel heel belangrijk. Je hebt dan eigenlijk een 'normale' voorbereiding, omdat die laatste Champions League-voorronde pas eind augustus begint."

"We gaan voor meer en gaan voor die groepsfase. We moeten ervoor zorgen dat we er dan staan", vervolgt Gerbrands. Ook als PSV verliest in de Champions League-voorronde, is het al verzekerd van drie miljoen euro. Daar komt in dat geval nog vijf miljoen bovenop door automatische deelname aan de groepsfase van de Europa League. Deelname aan de Champions League is nog vele malen lucratiever met een startpremie van vijftien miljoen euro.

Met welke selectie PSV aan de Europese campagne begint, is nog een groot vraagteken. Diverse steunpilaren mogen dromen van een transfer, terwijl Marco van Ginkel is gehuurd van Chelsea. "Tijdens PSV-Ajax zaten alle scouts weer op de tribune", stelt technisch manager Marcel Brands. "Iemand als Marco is een heel belangrijke speler geworden. We hebben hem vorig jaar geprobeerd te kopen van Chelsea, maar dat was niet haalbaar."

"En je hebt natuurlijk ook met een salarisplafond te maken", aldus Brands. "Als er maar één procent kans is om hem over te nemen van Chelsea, dan ga ik daarvoor."