Bayern in bekerfinale na doelpuntenfestijn, Müller 'steelt' doelpunt van Robben

17-04-2018 22:35
19

Bayern München heeft zich in een doelpuntenfestijn probleemloos geplaatst voor de finale van de DFB Pokal. Op bezoek bij Bayer Leverkusen liet de kampioen zien dat het maar wat graag ook de nationale beker aan de prijzenkast toe wil voegen.

De intenties van de ploeg van Jupp Heynckes, met Arjen Robben in de basis, waren vanaf de eerste minuut duidelijk. De Duitse scoringsdrang werd dan ook snel ingelost: na slechts drie minuten spelen zorgde centrale verdediger Javi Martinez voor de 0-1 met een schot van net buiten de zestienmeter. Vijf minuten later schoot Robert Lewandowski de 0-2 tegen de touwen na een fraaie actie van Franck Ribery.

De thuisploeg zat echter niet bij de pakken neer en dat leverde de aansluitingstreffer op via Lars Bender. De jacht op de gelijkmaker werd ingezet, maar de 2-2 viel niet. Na 52 minuten spelen was de marge weer twee toen Thiago met een schitterende pass Thomas Müller vrij voor de keeper zette. De Duitser faalde niet: 1-3. Tien minuten daarna scoorde Thiago zelf, nadat Robben de bal verloor.

Nog altijd was honger van Bayern niet gestild. Robben leek na 64 minuten de 1-5 te maken, maar omdat Müller de bal vlak voor de doellijn nog aanraakte ging die eer aan de neus van de Nederlander voorbij. Kort claimde Robben de treffer, maar kort daarna kwam het besef dat dat feest niet doorging. Leon Bailey deed met een schitterende vrije trap nog wat terug, maar de hoop zou ook na de 2-5 niet herleven bij Leverkusen.

Müller bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-6. Door de ruime zege plaatst Bayern zich voor de finale van het Duitse bekertoernooi. Schalke '04 of het Eintracht Frankfurt van Jetro Willems en Jonathan de Guzman wordt de tegenstander in de eindstrijd. Die twee ploegen treffen elkaar woensdagavond. Naast het kampioenschap en de bekerfinale staat Bayern ook in de halve finale van de Champions League. Als het Real Madrid over twee wedstrijden verslaat komt de triple dichtbij voor Die Rekordmeister.