Dat Feyenoord in het eigen stadion speelt, zegt me niks

"Dat Feyenoord in het eigen stadion speelt, zegt me niks"

22-04-2018 08:37
82

Wout Weghorst laat zich niet intimideren door een bomvolle Kuip. Zondagavond mag de spits van AZ het in de bekerfinale opnemen tegen Feyenoord. AZ krijgt een nieuwe kans om te laten zien dat ze het ook tegen de topploegen kunnen.

"Dat Feyenoord in het eigen stadion speelt, zegt me niks", zegt Weghorst tegen Voetbal International. "Persoonlijk word ik juist sterker van een volle Kuip. Alleen bij de gedachte al voel ik dat. Dit zijn de wedstrijden waar je elke dag zo keihard voor werkt. Mooier bestaat niet. Dan mag het niet zo zijn dat je dichtklapt vanwege de druk of de atmosfeer. Topsport is pieken op de momenten dat het echt móet."

AZ presteert dit seizoen uitstekend in de competitie en maakt zelfs nog kans op de tweede plek. De topwedstrijden gingen echter allemaal verloren. Weghorst daarover: "Er is veel te doen over ons onvermogen topwedstrijden te winnen en dat is terecht: het zijn de feiten. Mentaal doet dat niks met mij."

"Ik weet waartoe we in staat zijn en de ranglijst geeft een verschil aan tussen ons en Feyenoord, uiteindelijk is dat waar het om gaat. Er is maar één manier om af te rekenen met het verschil in onderlinge resultaten en dat is winnen. De bekerfinale is daartoe een prachtige gelegenheid."