Schuurs eerlijk: 'Dat waren bijna nooit leuke wedstrijden om te zien'

Schuurs eerlijk: 'Dat waren bijna nooit leuke wedstrijden om te zien'

27-04-2018 07:56
49

Aan het lijden van Fortuna Sittard moet zaterdag een einde komen. De Limburgers willen thuis tegen Jong PSV na zestien jaar een terugkeer in de Eredivisie afdwingen.

Fortuna leed jarenlang een zieltogend bestaan in de kelder van het betaalde voetbal, maar na de overname door de Turkse zakenman Isitan Gün is de club opgebloeid. "Ik weet waar de club vandaan komt en ben heel erg trots dat we dit nu mee mogen maken", zegt aanvoerder Perr Schuurs in De Telegraaf.

Na de degradatie in 2002 ontsnapte Fortuna meerdere keren aan de ondergang. "Ik was drie jaar toen Fortuna degradeerde. Ik ken Fortuna dus niet anders dan als een eerstedivisieclub", stelt Schuurs, die in de zomer naar Ajax vertrekt. "In 2011 ben ik in de jeugd van Fortuna gekomen en elke thuiswedstrijd zat ik op de tribune. Dat waren bijna nooit leuke wedstrijden om te zien."

"Anderhalf jaar geleden ben ik bij het eerste gekomen", vervolgt de sterkhouder. "In een van mijn eerste wedstrijden moesten we met een spandoek 'Red Fortuna' gaan staan. Als je kijkt waar we vandaan komen, dan is het fantastisch om nu dit mee te kunnen maken."