Real Madrid-kamp complimenteus: Iniesta verdiende Ballon d'Or in 2010

Real Madrid-kamp complimenteus: "Iniesta verdiende Ballon d'Or in 2010"

27-04-2018 22:43
50

Andrés Iniesta kondigde zijn afscheid bij Barcelona aan en dat nieuws betreurt men ook bij de aartsrivaal. Real Madrid-trainer Zinedine Zidane is lyrisch over de middenvelder, die in zijn ogen zelfs de Ballon d'Or had moeten winnen. 

"Als je van voetbal houdt, valt het je zwaar om zo'n speler te zien vertrekken. Ik zie hem niet als speler van Barcelona, maar gewoon als een speler", aldus Zidane, die geen kwaad woord kan verzinnen over Iniesta. "Ik ben hem twee of drie keer tegengekomen en het is een heel charmante, ingetogen man. Ik houd van spelers die op het veld alles kunnen geven, maar daarbuiten zo kalm zijn."

"Ik bewonder zijn spel en ik wens hem het beste als voetballer, maar bovenal als persoon. We hebben het over iemand die iedereen heeft laten dromen. Hij verdiende het om de Ballon d'Or te winnen, zeker toen hij wereldkampioen werd. Het was duidelijk dat hij het toen verdiende", aldus de Franse oefenmeester. In het betreffende jaar, 2010, zou de Ballon d'Or uiteindelijk naar Lionel Messi gaan.