Update: Liverpool reageert: assistent Klopp afwezig door privé-omstandigheden

Update: Liverpool reageert: assistent Klopp afwezig door privé-omstandigheden

30-04-2018 10:14
16

Opmerkelijk nieuws uit Engeland: Zeljko Buvac, de vaste rechterhand van manager Jürgen Klopp, is met onmiddellijke ingang opgestapt bij Liverpool. Dat meldt The Daily Record.

Buvac en Klopp werkten bijna twee decennia samen bij FSV Mainz, Borussia Dortmund en Liverpool. Enkele dagen voor de return tegen AS Roma in de halve finale van de Champions League zou het echter compleet zijn misgegaan op Anfield: Buvac en Klopp hebben volgens The Daily Record een hoogoplopend conflict en gaan na zeventien jaar uit elkaar.

De laatste weken werd de Liverpool-assistent al niet meer betrokken bij 'tactical meetings'. Buvac stond nog wel op het trainingsveld, maar communiceerde niet met Klopp, bleef op afstand en zou inmiddels zijn conclusies hebben getrokken. De Bosnische Serviër heeft zijn biezen gepakt. De spelers van Liverpool, waaronder Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, kregen na Liverpool - Stoke City (0-0) te horen dat Buvac met onmiddellijke ingang is vertrokken.

Eerder dit seizoen zag Klopp ook al zijn Nederlandse assistent Pepijn Lijnders vertrekken. Hij koos ervoor om op eigen benen te staan bij NEC. Ondanks een goede uitgangspositie in de winterstop wist Lijnders de Nijmegenaren niet naar het kampioenschap in de Jupiler League te leiden.

Update 10.14: The Liverpool Echo heeft inmiddels vernomen dat Buvac níet per direct is vertrokken bij de club. Het is wel zo dat de rechterhand van Klopp het restant van het seizoen mist vanwege privé-omstandigheden. Er worden verder geen mededelingen gedaan over de situatie van Buvac. 

Andere media stellen overigens dat het vaststaat dat Buvac komende zomer vertrekt bij de club.