'Belangrijke' United-speler transfervrij: 'Met het leven in China geen probleem'

'Belangrijke' United-speler transfervrij: 'Met het leven in China geen probleem'

02-05-2018 11:31
13

Marouane Fellaini lijkt Manchester United na vijf seizoenen te gaan verlaten. De dertigjarige Belgisch international loopt uit zijn contract op Old Trafford en heeft de clubs voor het uitkiezen. 

"De club heeft een vergissing begaan door mijn contract vorig jaar niet te verlengen", steekt Fellaini van wal in Sport/Voetbalmagazine. "Vorig jaar ben ik naar de coach toe gestapt en heb ik gezegd dat ik een nieuw contract wilde. Ik heb dan nog een tweede ontmoeting gehad, maar ik ga het ook geen tien keer vragen. Nadien werd ik dan belangrijk voor de ploeg... En een goede speler kost minimaal 50 miljoen euro. De club weet dat ze daar in de fout is gegaan."

"Nu sta ik in een sterke positie, zeker gezien Mourinho heeft verklaard dat hij me wil houden. Heel de staf doet er alles aan opdat ik zou blijven", beweert de middenvelder. Hij heeft het dan ook nog steeds naar zijn zin in Manchester. "Je mag niet vergeten dat ik bij een van de grootste clubs ter wereld speel. Dat loopt goed, ik ken mijn ploegmaats en de staf perfect, iedereen respecteert me. Waarom dan veranderen?", laat hij de deur voor een langer verblijf nog op een kier.

China geen probleem
Desondanks lijkt een vertrek de meest voor de hand liggende optie. Naast clubs als Paris Saint-Germain en Besiktas behoort ook een overgang naar China tot de mogelijkheden, geeft Fellaini toe. "Ik sta open voor alles. Met het leven in China zou ik geen probleem hebben. Ik hou ervan om andere plaatsen te ontdekken en andere culturen. En ik ga daar dan ook niet alleen naartoe. Als ik ga, is het met de familie."