Update: FC Utrecht-deal is bijna rond: 'In onderhandeling en op de goede weg'

Update: FC Utrecht-deal is bijna rond: 'In onderhandeling en op de goede weg'

08-05-2018 07:23
25

Leon Guwara wordt de eerste aanwinst van FC Utrecht voor het nieuwe seizoen. De Domstedelingen hebben een akkoord bereikt met de 21-jarige linksback, meldt De Telegraaf.

De transfer zal direct na het seizoen definitief worden afgerond. Guwara komt over van Werder Bremen, waar hij ondanks een doorlopend contract mag vertrekken. De Duitse jeugdinternational speelt deze jaargang op huurbasis bij FC Kaiserslautern, waar hij een vaste waarde is. Guwara kwam tot dusver tot 23 optredens in de 2. Bundesliga, waarin hij goed was voor twee assists.

Ook vanuit Duitsland was er interesse voor Guwara, maar de aanvallende vleugelverdediger ziet Utrecht als de beste vervolgstap in zijn carrière. De nummer vijf van de Eredivisie beschouwt Guwara als een speler met veel potentie voor de toekomst, ook op de transfermarkt.

De linksbackpositie is dit seizoen onderbezet in de Galgenwaard: Robin van der Meer is na het vertrek van Edson Braafheid de enige volwaardige linksback bij FC Utrecht, maar heeft de technische staf niet kunnen overtuigen. Rechtspoten Mark van der Maarel en Giovanni Troupée en middenvelder Urby Emanuelson hebben dit seizoen als noodoplossing links achterin gespeeld.

Update 08/05: De overstap van Guwara naar Utrecht is inmiddels bijna rond. Frank Baumann, technisch directeur van Werder Bremen, heeft dat laten weten aan Duitse media. "'We zijn in onderhandeling en zijn op de goede weg. Na een jaar bij 1. FC Kaiserslautern zou de Eredivisie een goede volgende stap voor hem zijn", aldus de voormalig verdediger in gesprek met Mein Werder. Guwara wordt niet verhuurd, maar definitief verkocht door de Duitse ploeg.