'We wonnen de Tweede Divisie. Nu zie je dat we Eredivisie-waardig zijn'

'We wonnen de Tweede Divisie. Nu zie je dat we Eredivisie-waardig zijn'

08-05-2018 21:42
22

Pantelis Hatzidiakos was erbij toen Jong AZ kampioen werd in de Tweede Divisie en promoveerde naar de Jupiler League. Nu staat de Griekse verdediger in de basis in het eerste elftal van John van den Brom.

"Vorig jaar hadden we bij Jong al een team staan dat Jupiler League-waardig was", zegt Hatzidiakos in gesprek met ELF Voetbal. "We hebben heel makkelijk de Tweede Divisie gewonnen. Nu zie je dat we ook Eredivisie-waardig zijn."

Hatzidiakos ziet spelers van het beloftenelftal die dicht tegen het eerste elftal aan zitten. Dat betekent nog niet dat ze zich rijk kunnen rekenen. "Je bent goed, maar nog niet goed genoeg, die gedachte. Dat laten we op onze eigen manier weten. Ik ben nu 21, moet ook nog veel meemaken. Maar we doen het op een manier zoals wij het ook zouden accepteren."

Hatzidiakos krijgt zo nu en dan een corrigerende 'tik' van zijn collega's. "Het komt voor dat Guus (Til, red.) een keer naar mij schreeuwt. Ik zeg dan niets, accepteer het. Uiteindelijk doe je het op het veld met elkaar, dan moet je ook wat van elkaar kunnen accepteren."