Onrust bij FC Lienden houdt aan: assistent neemt ontslag na komst Van de Haar

Onrust bij FC Lienden houdt aan: assistent neemt ontslag na komst Van de Haar

08-05-2018 22:07
4

De onrust houdt aan bij FC Lienden na het plotse vertrek van hoofdtrainer Hans Kraay jr.. Assistent-trainer Jan Veldhuizen was na het vertrek van Kraay eindverantwoordelijke, maar stapt nu op omdat Hans van de Haar voor de rest van het seizoen deel uitmaakt van de technische staf van het eerste elftal.

Dat heeft Lienden op de clubsite bevestigd. 'Per direct is Hans van de Haar voor het restant van dit seizoen toegevoegd aan de technische staf van FC Lienden. Jan Veldhuizen heeft als gevolg hiervan met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend', schrijft de Tweede Divisie-club op de clubsite.

Veldhuizen was na het vertrek van Kraay slechts twee wedstrijden hoofdtrainer. Lienden verloor van het zo goed als zeker gedegradeerde De Dijk (4-2) en ging afgelopen zaterdag met 0-5 de bietenbrug op tegen nummer twee Kozakken Boys. 'Een wedstrijd tegen een tegenstander waarvan verloren kan worden. De wijze waarop de tweede helft werd afgewerkt gaf echter wel te denken', laat Lienden weten.

Veldhuizen liet na het duel met Kozakken Boys aan de officiële kanalen weten dat hij geen aanknopingspunten meer zag om het tij te keren. Daardoor heeft de club Van de Haar benaderd, waarop Veldhuizen zijn ontslag heeft ingediend.

Kraay jr. vertrok bij Lienden omdat hij botste met een aantal sponsoren. Die zouden hem en zijn vrouw Sophie beledigd hebben in de kantine na een nederlaag, maar volgens Johan Derksen zit dat verhaal iets anders in elkaar. 

Lees ookDerksen weet meer van Kraay-ruzie met Lienden: "Dat is typisch Hans"