AD tipt twee AZ'ers en Janssen bij PSV: 'Wil Nederlandse top wellicht overslaan'

AD tipt twee AZ'ers en Janssen bij PSV: 'Wil Nederlandse top wellicht overslaan'

09-05-2018 11:05
48

Vincent Janssen, Alireza Jahanbakhsh en Guus Til zouden prima versterkingen zijn voor PSV. Dat schrijft het Algemeen Dagblad in een uitgebreide analyse over de landskampioen, die komende zomer wellicht een aantal dragende spelers gaat verliezen.

Het AD noemt Jeroen Zoet, Santiago Arias, Nicolas Isimat-Mirin, Luuk de Jong en Hirving Lozano als mogelijke vertrekkers. 'Alireza Jahanbakhsh zou prachtig zijn voor PSV bij een Lozano-vacature', aldus de krant. 'Maar de Iraniër is duur en wil de Nederlandse top wellicht ook overslaan en al direct naar het buitenland.'

De krant noemt nóg een AZ'er. 'Op het middenveld zou Guus Til qua karakter en speelstijl prima in Eindhoven passen. Een box-to-box-middenvelder zoals PSV die in Wijnaldum en Pröpper had en nu in Marco van Ginkel heeft.' Mocht De Jong vertrekken, dan is Janssen (Tottenham Hotspur, verhuurd aan Fenerbahçe) interessant voor de spitspositie van PSV, schrijft het AD.

Mocht Zoet komende zomer vertrekken, dan zal PSV wellicht een vervanger in het buitenland halen. 'Naar verluidt mikt de club in dat geval nog een etage hoger dan pak 'm beet de categorie Michel Vorm, de huidige reservedoelman van Tottenham Hotspur. Met Eloy Room is er een degelijke tweede man in huis, maar geen keeper die al een bewezen puntenpakker is bij een topclub', aldus het AD.