Lof voor Cillessen: 'Hij zou een basisplaats hebben bij álle andere clubs'

Lof voor Cillessen: 'Hij zou een basisplaats hebben bij álle andere clubs'

10-05-2018 12:11
30

Veel kreeg hij niet te doen, maar in Spanje zijn er wéér lovende kritieken over Jasper Cillessen. Woensdagavond keepte de doelman van FC Barcelona negentig minuten in het gewonnen competitieduel met Villarreal.

'Cillessen heeft weer zijn kans gepakt', schrijft Marca een dag na de 5-1 overwinning van Barcelona. 'Iniesta gaf prachtige passjes, Dembélé scoorde twee keer en Messi kwam weer een stukje dichterbij de Gouden Schoen, maar de Nederlandse doelman verdient het om in de spotlights te staan. Cillessen was behendig met zijn handen en zeker met zijn voeten. Hij liet weer zien dat hij een basisplaats zou hebben bij álle andere clubs in de Primera División.'

Ook trainer Ernesto Valverde is blij met Cillessen, die normaal gesproken alleen in bekerwedstrijden onder de lat staat. "Ik ben van plan het seizoen te eindigen met Ter Stegen op doel. Ik wilde Cillessen belonen met een competitieduel, omdat hij zo'n goede doelman is." Cillessen reageerde zelf ook: "Ik ben blij en dankbaar dat de trainer me deze kans geeft. Het laat zien dat ik hard werk op de training en in de bekerwedstrijden."

Lees ook: Ingewikkelde situatie voor Cillessen in Spanje: 'Daarom is het zo frustrerend'