Verrast door selectie Koeman: 'Speelde laatste interland in 2012'

Verrast door selectie Koeman: 'Speelde laatste interland in 2012'

11-05-2018 06:58
14

Eljero Elia kreeg via social media te horen dat hij opgenomen was in de voorselectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van Basaksehir is blij dat hij opgeroepen is, want zijn laatste interland speelde hij in 2012.

Op Snapchat kreeg Elia een berichtje van een vriend. "Ik zei die vriend dat ik niet te vroeg wil juichen. Ik heb vaker bij de voorselectie gezeten, maar uiteindelijk werd het niks. Ik zie het als een stimulans en een bevestiging dat ik goed bezig ben. Wat er in de toekomst gebeurt, zie ik wel", zegt Elia in gesprek met De Telegraaf.

Elia kan zich inderdaad nog niet rijk rekenen, want de dertigkoppige selectie wordt volgende week vrijdag flink teruggebracht. "Mijn laatste interland was eind 2012, dus had ik geen rekening met deze voorselectie gehouden. Ik wil heel graag voor mijn land voetballen, heb het altijd met trots gedaan en zal het altijd met trots doen."

Elia presteert goed in Turkije en hoopt dat nu ook bij Oranje te gaan doen. "Met deze oproep geeft de bondscoach (Ronald Koeman, red.) aan dat hij me heeft gezien en dat ik goed bezig ben. Als ik er niet bijzit, blijf ik net zo lang doorgaan tot dat wel zo is."