Geprezen PSV-man gewaarschuwd: 'Het buitenland vraagt toch andere dingen'

Geprezen PSV-man gewaarschuwd: 'Het buitenland vraagt toch andere dingen'

12-05-2018 10:54
54

Guus Hiddink denkt dat Phillip Cocu klaar is voor een stap naar het buitenland. Volgens de voormalig coach van PSV heeft Cocu de bagage om een nieuwe uitdaging aan te gaan. 

"Hij heeft het voordeel natuurlijk dat hij een open jongen is die in andere culturen gewerkt heeft", zegt Hiddink tegen De Telegraaf. "Als je de Latijnse cultuur hebt meegemaakt (als speler van FC Barcelona, red.), dan is dat een mooie snelle ervaring als je daar voor openstaat. Dat doet hij. Hij is niet een man die ergens binnenkomt en iets zal opdringen omdat wij het allemaal beter weten in Nederland, want dat is ook niet meer zo."

"Hij is iemand die een mix van andere culturen wil meenemen en uitdragen. Je moet natuurlijk je eigen principes houden, maar dat is belangrijk om in een andere voetbalcultuur uit de voeten te kunnen. Ik wil niet zeggen dat hij weg moet, maar in potentie is hij wel rijp om elders te werken. Die bagage heeft hij wel", oordeelt Hiddink.

Ook Foppe de Haan is lyrisch over Cocu, maar waarschuwt wel voor een stap naar het buitenland. "Of hij er klaar voor is, hangt helemaal van de omstandigheden af. Als je naar Frank de Boer kijkt, dan vraagt dat toch andere dingen. Of hij koos de verkeerde clubs. Je moet in een omgeving terechtkomen, net als nu bij PSV, waar je denkt dat je het daar prima kunt doen", aldus De Haan.