Jong Oranje met twee Oranje-afvallers en achttien spelers naar Zuid-Amerika

Jong Oranje met twee Oranje-afvallers en achttien spelers naar Zuid-Amerika

18-05-2018 12:20
25

Justin Kluivert en Guus Til zijn opgenomen in de selectie van Jong Oranje. De Ajacied en AZ'er vielen af bij bondscoach Ronald Koeman, waardoor Art Langeler ze kan oproepen.

Dat meldt de KNVB vrijdag in een persbericht. De Jong Oranje-selectie telt nu in de aanloop naar de interlands tegen Bolivia en Paraguay achttien spelers. Voor Indy Groothuizen (ADO Den Haag), Javairo Dilrosun (Hertha BSC) en Ferdi Kadioglu (NEC) is het de eerste keer dat zij geselecteerd zijn voor Jong Oranje.

De ploeg van bondscoach Langeler neemt het 25 mei op tegen Bolivia en speelt vervolgens op 29 mei tegen Paraguay. De intercontinentale oefenstage in Zuid-Amerika is volgens de KNVB bedoeld om de spelers 'een unieke ervaring te bieden'. Ook dient het als voorbereiding op de cruciale EK-kwalificatieduels met concurrenten Engeland en Schotland in september.

De volledige selectie:

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (FC Twente), Indy Groothuizen (ADO Den Haag)

Verdediging: Kevin Diks (Feyenoord), Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Justin Hoogma (TSG 1899 Hoffenheim), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Thomas Ouwejan (AZ), Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen)

Middenveld: Teun Koopmeiners (AZ), Guus Til (AZ), Juninho Bacuna (FC Groningen), Pablo Rosario (PSV), Ferdi Kadioglu (NEC)

Aanval: Javairo Dilrosun (Manchester City), Justin Kluivert (Ajax), Arnaut Groeneveld (NEC), Sam Lammers (PSV)