'Hij kan de spits van Feyenoord 1 worden, dat geloof hebben we met z'n allen'

'Hij kan de spits van Feyenoord 1 worden, dat geloof hebben we met z'n allen'

23-05-2018 09:42
47

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft hoge verwachtingen van Dylan Vente. De oefenmeester vindt de tiener 'heel compleet als centrumaanvaller', zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Afgelopen seizoen kwam Vente elf keer in actie namens Feyenoord. "Hij is goed als aanspeelpunt en is vast in de afwerking. Ook is hij slim in zijn loopacties. Vaak zie je bij jonge spitsen dat ze tijdens een loopactie nog geen idee hebben waar ze uit willen komen. Dylan weet precies waar hij wil zijn. Hij heeft de potentie om heel ver te komen", vertelt Van Bronckhorst.

"Hoe ver? Daarin ligt de uitdaging. Voor hem, vanzelfsprekend. En voor ons als technische staf. Want nu begint het feitelijk pas voor Dylan. Hoe gaat hij met de druk om? Er zal nu immers steeds meer van hem worden verwacht. Daar moet je tegen kunnen."

"Toch heb ik het idee dat Dylan nuchter genoeg is om bestand te zijn tegen alles wat op hem afkomt. Uiteindelijk kan hij de vaste spits van Feyenoord 1 worden, dat geloof hebben we met z'n allen. En dat is mooi. Zelfopgeleide spelers die in het eerste elftal staan; dat wil je als club."

Lees ook: Ambities van 'fan' in Rotterdam: "Ik wil eerste spits worden van Feyenoord"

No Poll