'Lijnders heeft aanbod op zak en kan razendsnel terugkeren in Premier League'

'Lijnders heeft aanbod op zak en kan razendsnel terugkeren in Premier League'

28-05-2018 12:24
16

Pepijn Lijnders kan terugkeren in de technische staf van Liverpool. Engelse media melden dat maandag. In januari vertrok Lijnders bij de verliezend finalist van de Champions League om trainer te worden van NEC. Dat avontuur liep uit op een debacle. 

NEC hoopte met 'laptoptrainer' Lijnders (35) binnen één jaar terug te keren in de Eredivisie. Dat plan ging echter volledig mis in het Goffertstadion. NEC eindigde op de derde plek en verloor in de halve finales van de play-offs van FC Emmen. Medio mei maakte NEC bekend dat trainer en club samen hadden besloten om per direct uit elkaar te gaan.

Nu lonkt voor Lijnders dus een rentree in de Premier League. Eerder werkte hij al een kleine vier jaar bij Liverpool. Toenmalig manager Brendan Rodgers haalde Lijnders in 2014 van FC Porto naar Anfield. Onder Jürgen Klopp werd hij assistent-manager en first field trainer. 

Liverpool is momenteel op zoek naar een nieuwe assistent-trainer én een coach voor het O18-team. Zeljko Buvac, die zestien jaar lang de rechterhand was van Klopp, keert niet terug in de staf van The Reds. Steven Gerrard gaat aan de slag als manager van Rangers.