Onhandige tweet Elia: Beetje een baby die om aandacht schreeuwde

Onhandige tweet Elia: "Beetje een baby die om aandacht schreeuwde"

30-05-2018 13:15
43

Eljero Elia had tot voor kort het gevoel dat hij nooit meer in actie zou komen voor het Nederlands elftal. In maart stuurde de vleugelaanvaller van Basaksehir een tweet de wereld in, waaruit indirect zijn ongenoegen bleek over het feit dat hij ontbrak in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman. 

Inmiddels weet Elia dat het berichtje niet zo snugger was. "Ik was een beetje een baby die om aandacht schreeuwde. Ik wilde laten zien dat ik er nog was. Mijn zaakwaarnemer zei meteen dat ik het nu nóg meer moest laten zien op het veld. Omdat mensen gaan kijken of je die praatjes waarmaakt", aldus de 31-jarige buitenspeler in gesprek met Voetbal International. 

Dankzij een sterke periode in de Turkse competitie werd Elia alsnog opgeroepen door Koeman. Zijn laatste interland dateert inmiddels van 2012. "Er zijn periodes geweest waarin ik weinig of niet goed genoeg speelde. Dan is het logisch dat je niet wordt opgeroepen", weet hij.

"Maar in mijn laatste jaar bij Feyenoord en zeker afgelopen seizoen in Turkije vroeg ik me soms af of ze me nog wel volgden bij Oranje. Dat was moeilijk voor mij. Daarom ben ik zo blij dat ik nu weer terug ben. Ik wil het maximale uit mijn carrière halen en daar hoort presteren met Oranje ook bij."