Egypte komt met grote update over Salah: WK lijkt haalbaar voor sterspeler

Egypte komt met grote update over Salah: WK lijkt haalbaar voor sterspeler

30-05-2018 18:10
29

De kans is groot dat Mohamed Salah in actie kan komen op het WK in Rusland. Woensdag laat de Egyptische voetbalbond weten dat de aanvaller drie weken uit de roulatie is.

Salah raakte afgelopen zaterdag in de Champions League-finale geblesseerd aan zijn schouder en reisde af naar Spanje om zich te laten behandelen door bondsarts Mohamed Abul-Ela. In Valencia is de race tegen de klok begonnen. Op dit moment wordt Salah klaargestoomd voor het WK in Rusland.

De Egyptische voetbalbond meldt in een statement dat Salah drie weken uit de roulatie is. Als die voorspelling uitkomt, mist hij de eerste groepswedstrijd tegen Uruguay op 15 juni. De andere twee groepsduels - met gastland Rusland (19 juni) en Saudi-Arabië (25 juni) - zou Salah wél moeten halen.

Salah was afgelopen seizoen bij Liverpool de grote man. Bovendien schoot hij Egypte eerder dit jaar naar het WK in Rusland. De aanvaller raakte geblesseerd toen hij in de Champions League-finale naar de grond werd getrokken door Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos.

Lees ook: Salah komt met belangrijk statement: 'Ondanks alles heb ik er vertrouwen in'