'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste… Die positieve arrogantie werd er ingestampt'

'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste… Die positieve arrogantie werd er ingestampt'

01-06-2018 21:13
111

Zian Flemming bewaart goede herinneringen aan de jeugdopleiding van Ajax. De negentienjarige middenvelder kreeg de Amsterdamse bravoure met de paplepel ingegoten. Aan die bravoure ontbreekt het volgens hem misschien wel bij het eerste elftal.

Flemming beleefde zijn mooiste tijd bij Ajax in de D- en E-jeugd, stelt hij. "Waar je ook het complex opliep, iedereen keek: zo, dat is Ajax", vertelt Flemming aan Ajax Showtime. "We werden erg gerespecteerd en kwamen alleen voor de winst. Daar werd ook áltijd op gehamerd door mijn trainer Casimir Westerveld."

Wedden

Meer odds

"Ik merk dat hij mij bewust en onbewust zóveel principes heeft bijgebracht", vervolgt Flemming, die deze zomer de overstap maakt naar PEC Zwolle. "Het voetballer zijn, maar ook het Ajax zijn. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste… Die positieve arrogantie heeft hij toen al erin gestampt. Shirt in je broek, kousen onder de knieën, gepoetste schoenen, rechtop lopen; jij bent van Ajax, hebt schijt aan alles en wij maken hier de dienst uit."

"Dat werd in mijn jongste Ajax-jaren al met de paplepel ingegoten en wordt gemist door jongens die er later bij komen. En misschien ook wel nu in het eerste", besluit Flemming.

Lees ook'Ik ben gehecht aan Ajax, terugkeren is mijn droomdoel'