Bijltjesdag bij Everton: Brands en co laten zeven spelers uit hun contract lopen

Bijltjesdag bij Everton: Brands en co laten zeven spelers uit hun contract lopen

08-06-2018 18:35
58

Marcel Brands gaat de selectie van Everton inkrimpen, laat de club vrijdagmiddag weten via de officiële kanalen. De nummer acht van het afgelopen Premier League-seizoen neemt afscheid van zeven spelers die uit hun contract lopen.

Doelman Joel Robles is het meest prominente slachtoffer. De 27-jarige Spanjaard kwam in 2013 over van Wigan Athletic, maar speelde het afgelopen seizoen tweede viool achter Jordan Pickford en Maarten Stekelenburg en kwam tot slechts twee Europa League-optredens. Ook de toekomst van Jose Baxter en Conor Grant ligt niet op Goodison Park: de twee vertrekken naar respectievelijk Oldham Athletic en Plymouth Argyle.

De club neemt tenslotte afscheid van jeugdspelers Sam Byrne, Calum Dyson, Louis Gray en David Henen, die alle vier tevergeefs geprobeerd hebben om door te breken in de hoofdmacht van Everton. Eerder deze week meldde The Mirror dat Brands probeert om een nieuwe bestemming te vinden voor nog eens tien spelers met een doorlopend contract, waaronder Davy Klaassen.