'Ik heb geen hekel aan Gio, echt niet. Ik heb ook nooit zijn gezag ondermijnd'

'Ik heb geen hekel aan Gio, echt niet. Ik heb ook nooit zijn gezag ondermijnd'

18-06-2018 15:27
38

Dirk Kuyt neemt niets terug van de uitspraken uit zijn onlangs verschenen biografie. Hij haalde onder meer aan dat de kleedkamer van Feyenoord bij zijn terugkeer in 2015 net een speeltuin was.

Kuyt kreeg veel kritiek, maar heeft er geen spijt van. "Ik sta nog steeds achter mijn woordkeus", vertelt hij aan Hand in Hand Magazine. "Gasten als Vilhena en Manu gingen letterlijk rollebollend door de kleedkamer. Ze waren vaak aan het stoeien op een hele kinderlijke manier. Ik begreep daar niet zoveel van."

Het duurde niet lang tot Kuyt ingreep. "Dit (de losse sfeer in de kleedkamer, red.) ging mij een beetje te ver. In het belang van de club heb ik gezegd dat zulke dingen niet passen in een topsportklimaat."

Kuyt blikt terug op een 'boeiend proces' in De Kuip met de selectie en trainer Giovanni van Bronckhorst. "Ik vond het goed om dat te vertellen. Ik heb geen hekel aan Giovanni, echt niet. Ik heb ook nooit zijn gezag ondermijnd en dit jaar heeft hij opnieuw bewezen dat hij een prima trainer is."