Afspraken tussen sc Heerenveen en PSV: 'Het is geen platte huurconstructie'

Afspraken tussen sc Heerenveen en PSV: 'Het is geen platte huurconstructie'

Gepubliceerd: maandag 18 juni 2018 om 16:38ma 18-06-2018 om 16:38

SC Heerenveen heeft met PSV afspraken gemaakt over de toekomstige ontwikkeling van Sam Lammers. Dat vertelde directeur Luuc Eisenga maandag bij de presentatie van de spits.

"Mensen zeggen: 'Huren, is dat niet tegen de filosofie van Heerenveen?' Ja. Als het een platte huur geweest was, hadden we hier niet gezeten", wordt Eisenga geciteerd door Voetbal International. "We zijn een club die opleidt, spelers helpt de volgende stap in hun carrière te maken. Dat doen we meestal niet via een platte huurconstructie. We hebben een overeenkomst gevonden met PSV en Lammers waardoor de afwegingen zo zijn dat Sam hier wél is. Daar zijn we blij mee en trots op."

Wanneer Lammers via een periode in het Abe Lenstra Stadion doorbreekt in Eindhoven, staat daar voor Heerenveen een financiële impuls tegenover, schrijft VI. Ook als de jeugdinternational niét doorbreekt bij PSV, zijn er afspraken tussen de Friezen en de Eindhovenaren.

Lammers erkent dat meer clubs voor hem in de race waren. "Maar toen Heerenveen kwam was het voor mij vrij snel duidelijk, vooral na het gesprek dat ik had met de trainer en technisch manager. De club heeft veel vertrouwen in me en de manier van spelen past bij me. Hoe de mensen mij hier zien en hoe ze mij beter willen maken spreekt mij erg aan."

Poll

Is Heerenveen een goede club voor Lammers?

(4010 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws