'Eriksen kan naar elke club in de wereld, transfer naar Barça zou het beste zijn'

'Eriksen kan naar elke club in de wereld, transfer naar Barça zou het beste zijn'

Gepubliceerd: maandag 18 juni 2018 om 17:46ma 18-06-2018 om 17:46

Christian Poulsen speelde bij Ajax één seizoen samen met landgenoot Christian Eriksen. Hij ziet dat de spelmaker van Tottenham Hotspur een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.

De vraag is of Eriksen na het WK een toptransfer maakt. "Niet alleen bij een goed WK. Ik denk dat hij nu al zo high rated is dat hij naar elke club in de wereld kan", zegt Poulsen tegen Ajax Showtime. "Ik denk dat een transfer naar FC Barcelona het beste zou zijn. Die stijl past bij hem. Eriksen vindt het leuk om te scoren, maar geeft net zo graag een assist. Dat tekent zijn persoonlijkheid."

"Eriksen wil altijd nieuwe doelen behalen", vervolgt de voormalig controleur. "Meer doelpunten, meer assists en belangrijk zijn voor het team. Bij Tottenham heeft hij echt stappen gemaakt. Als je zijn groei vergelijkt met die van Özil sinds de zomer van 2013 is Eriksen wel meer gegroeid in de tussentijd. Ik denk zelfs dat Eriksen nu beter is dan Özil."

Poulsen denkt dat het WK ook een mooi podium is voor Viktor Fischer, een andere oud-Ajacied. "Je kunt het hopelijk vergelijken met Nicolai Jörgensen. Hij was het ook kwijt in Duitsland, keerde terug naar Denemarken (FC Kopenhagen, red.), kreeg zijn vertrouwen terug en maakte de stap naar Feyenoord. Ik denk dat Fischer hetzelfde kan doen."

Poll

Eriksen naar Barcelona, een goed idee?

(2061 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws