Update: 'Dumfries medisch gekeurd; contract tot 2023, volgende week presentatie'

Update: 'Dumfries medisch gekeurd; contract tot 2023, volgende week presentatie'

19-06-2018 16:07
83

Een akkoord met sc Heerenveen lag er al, maar nu heeft PSV ook overeenstemming bereikt met Denzel Dumfries over een transfer. De rechtsback wordt naar verwachting dinsdag gepresenteerd in Eindhoven.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De verwachting is dat Dumfries dinsdag medisch gekeurd wordt, waarna hij zijn contract zal tekenen en aan de pers voorgesteld gaat worden. 'Slechts een medische keuring en het afwikkelen van een paar formaliteiten scheiden PSV en Dumfries nog van een contract', schrijft het lokale dagblad.

Een transfer zat er al weken aan te komen, maar PSV en Heerenveen konden maar geen akkoord bereiken over het transferbedrag. Inmiddels zijn beide clubs het eens geworden over een transfersom dat rond de 5,5 miljoen euro ligt. Dumfries zelf wilde maar al te graag verhuizen naar de landskampioen.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat PSV de verdediging voor komend seizoen zo goed als op orde heeft. De Eindhovenaren hengelden vorige week Angelino al binnen en verzekerden zich eerder van Nick Viergever.

Santiago Arias en Nicolas Isimat-Mirin staan op de nominatie om te vertrekken, maar ook zonder het duo heeft PSV de posities dubbel bezet. Middenvelder Pablo Rosario kan, net als Dumfries, rechtsback spelen. Derrick Luckassen kan dat ook.

Update 19/6 16.07 uur: De transfer van Dumfries naar PSV wordt dinsdag afgerond, maar de presentatie van de 22-jarig back laat nog even op zich wachten. Dat meldt onder meer het Eindhovens DagbladDinsdagochtend werd Dumfries gekeurd en er ligt voor hem een vijfjarig contract klaar in het Philips Stadion. Op 27 juni - volgende week woensdag - wordt Dumfries gepresenteerd aan de externe pers.