Van Marwijk: 'Publiek geheim dat Mark de belangrijkste kandidaat is'

Van Marwijk: 'Publiek geheim dat Mark de belangrijkste kandidaat is'

Gepubliceerd: dinsdag 19 juni 2018 om 07:02di 19-06-2018 om 07:02

Bert van Marwijk en Mark van Bommel houden zich gedurende het WK op de vlakte over de 'opvolgingskwestie' bij PSV. Van Bommel is de gedoodverfde opvolger van Phillip Cocu, die naar Fenerbahçe vertrekt.

"Het is een publiek geheim, dat als Phillip Cocu weggaat bij PSV, Mark de belangrijkste kandidaat is", zegt Van Marwijk in De Telegraaf. "Dat ontken ik ook niet. Alleen ga ik er verder niks over zeggen, want we zitten hier op een WK. We vinden het ongepast naar de Australische voetbalbond en de Australische internationals toe om daar nu mee bezig te zijn."

Van Marwijk liet in het verleden al eens doorschemeren nog eens bij een club te willen samenwerken met schoonzoon Van Bommel, maar dan in een andere rolverdeling. Hij is ervan overtuigd dat in de oud-speler van Fortuna Sittard, PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan een talentvol trainer schuilt. "Jongens die hun hele carrière in de as van het veld staan, worden vaak goede trainers."

"Dan nog komen er een heleboel andere dingen bij kijken, die je wel of geen goede trainer maken. Maar ik vind dat hij zich wel heel goed heeft ontwikkeld de laatste tweeënhalf jaar", aldus de oud-bondscoach van Oranje. "Het is eigenlijk bij Saoedi-Arabië begonnen en hij krijgt ook hier weer de ruimte om zich verder te ontwikkelen en dat doet hij uitstekend."

Poll

Is Van Bommel klaar om Cocu op te volgen?

(10511 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws