'Als Cocu niet presteert bij Fener, komt er veel druk. En dan kan alles snel gaan'

'Als Cocu niet presteert bij Fener, komt er veel druk. En dan kan alles snel gaan'

21-06-2018 13:58
34

Phillip Cocu krijgt bij Fenerbahçe te maken met grote druk. Dat waarschuwt de Turkse sportjournalist Mehmet Demircan. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de huidige trainer van PSV wordt gepresenteerd in Turkije.

"Iedereen weet: bij grote clubs als Fenerbahçe en Galatasaray is het behalen van resultaten heel belangrijk", vertelt Demircan aan Omroep Brabant. "Cocu moet kampioen worden, zoals dat overal in Europa moet bij grote clubs. Als hij resultaten haalt, is hij de koning van Istanbul. Maar als hij niet presteert, komt er veel druk. En dan kan alles snel gaan."

Fenerbahçe kiest met Cocu voor een 'sterk merk'. "Ze hebben een merk nodig. En een sterk merk halen ze binnen met een trainer als Cocu. Hij speelt aantrekkelijk met zijn ploegen en was bovendien een hele goede voetballer met een mooie erelijst. Ik denk dat Fener een goede stap zet door Cocu binnen te halen."

"Ze zien hem als een jonge, actieve, goede trainer. Daarnaast hebben ze gekeken hoe succesvol hij is geweest bij PSV. Daar heeft hij meerdere titels behaald met aantrekkelijk en positief voetbal. Zijn ploegen maken ook altijd veel doelpunten. Zo'n trainer hebben ze nodig bij Fenerbahçe", besluit Demircan.