Nagelsmann kondigt vertrek bij Hoffenheim aan: 'Nu weet iedereen wat er speelt'

Nagelsmann kondigt vertrek bij Hoffenheim aan: 'Nu weet iedereen wat er speelt'

Gepubliceerd: donderdag 21 juni 2018 om 17:22do 21-06-2018 om 17:22

Verrassend nieuws uit Duitsland: TSG Hoffenheim maakt donderdagmiddag bekend dat trainer Julian Nagelsmann na het komende seizoen 2018/2019 vertrekt. De dertigjarige succestrainer van de Bundesliga-club heeft gebruik gemaakt van een vertrekclausule in zijn contract.

Het contract van Nagelsmann loopt nog tot 2021. "Ik vind het belangrijk om al vroeg voor duidelijkheid te zorgen", laat de Duitser weten op de clubsite van Nagelsmann. "Ik heb alles aan Hoffenheim en de medewerkers te danken, net als aan het team en de supporters. We hebben een historisch seizoen gedraaid waarin we ons voor het eerst in de geschiedenis hebben geplaatst voor de Champions League."

"Er werd veel gespeculeerd over mijn toekomst. Nu weet iedereen wat er aan de hand is en kunnen we ons focussen op een sterk en zwaar seizoen. Iedereen weet dat ik sta te springen en er alles aan ga doen om onze ambitieuze doelen te bereiken tot het laatste moment dat ik hier werkzaam ben."

Ook de directie van Hoffenheim reageert. "We betreuren de beslissing van Julian, maar nu kijken we vooruit naar om met hem te beginnen aan een nieuw seizoen, met een ambitieus en sterk team." Hoffenheim maakt de toekomstplannen bekend in de winter. Het is niet bekend wat de nieuwe club van Nagelsmann wordt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws