'Vitesse wil na Miazga weer Chelsea-verdediger huren: wereldkampioen op het oog'

'Vitesse wil na Miazga weer Chelsea-verdediger huren: wereldkampioen op het oog'

Gepubliceerd: vrijdag 29 juni 2018 om 07:18vr 29-06-2018 om 07:18

Vitesse heeft zijn pijlen gericht op Jake Clarke-Salter. De Arnhemse club wil de twintigjarige mandekker komend seizoen huren van Chelsea, meldt de Gelderlander.

Clarke-Salter moet na de Deen Rasmus Thelander de tweede zomeraanwinst van Vitesse voor het centrum van de verdediging worden. De twee moeten het vertrek van Matt Miazga (de afgelopen twee jaar gehuurd van Chelsea) en Guram Kashia (getransfereerd naar San Jose Earthquakes) opvangen. Met Maikel van der Werff en Arnold Kruijswijk heeft de club dan vier mandekkers.

Clarke-Salter past in het profiel van Vitesse. De Brit is een fysiek sterke, linksbenige centrale verdediger met opbouwende kwaliteiten. Hij zat vorig jaar een paar keer bij de selectie van Chelsea, maar maakte alleen minuten in de League Cup tegen Nottingham Forest. Hij werd daarom voor een half jaar uitgeleend aan Sunderland, waarmee hij uit het Championship degradeerde.

In Londen heeft Clarke-Salter nog een contract tot medio 2021. Hij speelde in meerdere vertegenwoordigende jeugdelftallen van Engeland. Zo werd hij vorig jaar wereldkampioen met Engeland onder 20.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws