Valpoort naar Busan Ipark: 'Niet echt op te wachten in Korea te gaan voetballen'

Valpoort naar Busan Ipark: 'Niet echt op te wachten in Korea te gaan voetballen'

30-06-2018 14:22
4

Arsenio Valpoort speelt komend seizoen voor Busan Ipark, dat uitkomt in de tweede divisie van Zuid-Korea. Tegenover ELF Voetbal verklaart hij dat hij zelf ook niet verwacht had komend seizoen in Zuid-Korea te voetballen.

Tijdens de play-offwedstrijd tussen Almere City en Roda JC zaten scouts van de Zuid-Koreaanse ploeg op de tribune. Niet voor Valpoort, maar voor Dani Schahin. "Die vonden ze niet zo goed, maar ze waren wel onder de indruk van ons spel. Een goede kennis van mij die ook zaakwaarnemer is vertelde me al dat er misschien wel contact met me zou worden opgenomen", aldus Valpoort tegenover ELF voetbal.

De aanvaller stond niet direct te springen toen er daadwerkelijk contact werd gezocht. "Ik zat er niet heel erg op te wachten om in Korea te gaan voetballen. Maar ik heb me meer in de club en het Koreaanse voetbal verdiept en ik heb mijn mening veranderd." Volgens Valpoort, die over aan aflopend contract beschikte bij Almere City, is de competitie in Zuid-Korea niet te vergelijken met de Jupiler League.

"Het is veel intenser, in een veel hoger tempo. In Nederland zouden we het gedraaf noemen. Ze verdedigen vaak met veel mensen, dus voor een aanvaller is het vaak moeilijk voetballen. Wel laten ze vaak veel ruimte voor de counter, dat is met mijn snelheid wel een voordeel."