Groot nieuws uit Liverpool: Salah geeft jawoord en verlengt met vijf jaar

Groot nieuws uit Liverpool: Salah geeft jawoord en verlengt met vijf jaar

02-07-2018 09:12
24

Groot nieuws uit Engeland: Liverpool heeft het contract van Mohamed Salah opengebroken en verlengd tot medio 2023. Dat bevestigt de Champions League-finalist maandag.

In het vijfjarige contract is volgens Engelse media geen ontsnappingsclausule opgenomen. Liverpool nam Salah iets meer dan een jaar geleden over van AS Roma en dat bleek een schot in de roos. De Egyptische aanvaller scoorde liefst 44 keer in 52 wedstrijden. Daardoor groeide zijn transferwaarde exponentieel. Met de contractverlenging weet Liverpool  hem uit handen van andere clubs, waaronder Real Madrid, te houden.

"Dit is de beloning voor een persoon die geweldig heeft gepresteerd en veel aan het team heeft gegeven afgelopen seizoen", verklaart manager Jürgen Klopp op de clubsite. "Hij gelooft in Liverpool en Liverpool gelooft in hem. Als iemand als Mo Salah zijn woord geeft en Liverpool als zijn thuis ziet, zegt dat denk ik heel veel."

De 26-jarige Salah werd door de spelers in de Premier League en door de Britse sportpers verkozen tot beste speler in de Premier League. Op het WK kon hij door een schouderblessure, opgelopen in de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid, niet uitblinken. Met Egypte ging hij zonder punt naar huis.