Rode Duivels zijn weer te sterk voor Engeland en gaan met brons naar huis

Rode Duivels zijn weer te sterk voor Engeland en gaan met brons naar huis

14-07-2018 17:50
124

België kan het WK in Rusland met opgeheven hoofd afsluiten. De Rode Duivels waren in Sint-Petersburg voor de tweede keer dit toernooi te sterk voor Engeland en verzekerden zich van de derde plaats.

Thomas Meunier brak de wedstrijd al na vier minuten open. De rechtsback dook na een kenmerkende flitsende counter van de Belgen vrij op voor doelman Jordan Pickford en liep een voorzet van Nacer Chadli binnen. De Engelsen speelden niet met hun sterkste opstelling en wisten voor de rust geen vuist te maken. Toby Alderweireld leek zelfs nog voor 2-0 te zorgen, maar zijn knap gedrukte schot ging net over.

Na de rust besloot Engeland om er wat meer werk van te maken, waardoor de Belgen naar achteren moesten. Nadat Romelu Lukaku een uitgelezen kans op de 2-0 miste, leek Eric Dier voor de gelijkmaker te zorgen. Vlak voordat de bal de doellijn passeerde, greep Toby Alderweireld in met een geweldige sliding. Terwijl de Engelsen verder aanzetten, sloeg België toe in de omschakeling: uitblinker Eden Hazard kwam vrij voor Pickford en vond de verre hoek. Dit bleek de genadeklap voor Engeland: de Rode Duivels hadden nog vaker kunnen scoren, maar waren onzorgvuldig in de eindpass.

De Belgen hebben hiermee het beste resultaat in hun WK-historie neergezet. De ploeg van Roberto Martinez heeft de vierde plek van 1986 overtroffen.