'Als Barcelona komt, dan denk ik dat ik gewoon nog een jaartje bij Ajax blijf'

'Als Barcelona komt, dan denk ik dat ik gewoon nog een jaartje bij Ajax blijf'

14-07-2018 18:15
35

Frenkie de Jong verwacht dat hij ook komend seizoen voor Ajax speelt. De 21-jarige middenvelder erkent in gesprek met Voetbal Inside dat hij gevolgd wordt door andere clubs, maar lijkt nog niet klaar te zijn in Amsterdam.

"Er is wel concrete interesse van een paar clubs, maar in principe blijf ik nog gewoon een jaar bij Ajax", vertelt De Jong. FC Barcelona is de club die het meest nadrukkelijk aan de geboren Arkelnaar wordt gelinkt. De Jong wil daar echter niet te veel over kwijt. "Dat moet je maar aan Marc Overmars vragen (directeur spelersbeleid in Amsterdam, red.), daar ga ik niet over. Of mijn gezicht boekdelen spreekt? Dat weet ik niet, ik kan mijn eigen gezicht niet zien. Nee, ik speel nu nog gewoon bij Ajax."

De Jong krijgt als afsluiting van het interview de vraag wat hij zou doen als Barcelona zich daadwerkelijk in Amsterdam zou melden. "Ik heb op dit moment niets om over te twijfelen", benadrukt de middenvelder. "Maar in principe wil ik nog een jaartje bij Ajax blijven. Dus als ze komen, denk ik dat gewoon nog een jaartje hier blijf."

Lees ook: 'De Jong onderdeel van 'Operación entrada al Camp Nou'; club aast op supersterren'