Van Bronckhorst moet oefenduel missen door privésituatie. Niemand wist ervan

Van Bronckhorst moet oefenduel missen door privésituatie. "Niemand wist ervan"

Gepubliceerd: zondag 22 juli 2018 om 09:41zo 22-07-2018 om 09:41

Feyenoord-rechtsbuiten Steven Berghuis kijkt met voldoening terug op een turbulent avondje voetballen in Istanbul. De Rotterdammers stonden tijdens de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe van zaterdagavond al snel met 3-0 achter, maar wisten zich nog terug te knokken tot 3-3.

Dat de regerend KNVB Beker-winnaar in de beginfase overlopen werd, kwam volgens Berghuis niet ongelegen. "Hoe gek het ook klinkt, ik zie het eigenlijk alleen maar als een groot voordeel dat het zo is gelopen. Dat houdt ons scherp en dat laat ons inzien dat we nog veel dingen beter moeten doen", vertelt de vleugelaanvaller aan de clubkanalen van Feyenoord. "Het is natuurlijk heerlijk om dit soort potjes te spelen. Dan kun je echt zien waar je staat."

Berghuis en zijn ploeggenoten kregen vlak voor de wedstrijd te horen dat trainer Giovanni van Bronckhorst verstek moest laten gaan vanwege familieomstandigheden. "Je schrikt ervan. Het kwam onverwacht en niemand wist ervan af. Maar we zijn wel weer overgegaan tot de orde van de wedstrijd. Ik denk dat de trainer dat ook graag zou willen. Alle sterkte naar hem en we zien hem waarschijnlijk snel weer."

Lees ook: Feyenoord stunt in Istanbul: knappe remise tegen Cocu na 3-0 achterstand

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws