Update: 'Heerenveen slaat tweede Haagse bod af; gat van 200.000 euro'

Update: 'Heerenveen slaat tweede Haagse bod af; gat van 200.000 euro'

31-07-2018 13:48
217

Henk Veerman wordt mogelijk de opvolger van Bjorn Johnsen in Den Haag. Fansite FeanOnline meldt dinsdag dat ADO en sc Heerenveen een akkoord hebben bereikt over de transfer van de spits. Veerman moet nog medisch gekeurd worden én een persoonlijk akkoord bereiken met ADO. 

Sinds het vertrek van Johnsen naar AZ werd Veerman al door diverse media naar voren geschoven als de belangrijkste kandidaat om de Noor op te volgen. ADO-trainer Fons Groenendijk erkende voor de camera van Omroep West dat de Volendammer inderdaad een interessante optie is. 

Eerder werden ook onder meer NAC Breda, FC Emmen en FC Utrecht gelinkt aan Veerman, die bij Heerenveen niet kan rekenen op een basisplaats. Afgelopen seizoen was de targetman tweede keus en dit jaar lijkt Sam Lammers de voorkeur te gaan.

Onder meer Leeuwarder Courant schreef eerder dat Heerenveen minimaal 400.000 euro verlangt voor Veerman. De aanvaller heeft in Friesland nog een contract tot medio 2019. 

Update 13.48: Omroep West komt enkele uren na de scoop van FeanOnline met het bericht dat er nog géén akkoord is bereikt tussen Heerenveen en ADO. Technisch manager Gerry Hamstra zou ook een tweede bod op Veerman hebben afgeslagen. De onderhandelingen verlopen blijkbaar moeizaam. 

Omrop Fryslan weet dat er een gat van 200.000 euro zit tussen vraag en aanbod. Heerenveen verlangt naar verluidt 650.000 euro voor Veerman, terwijl ADO niet verder wil gaan dan 450.000 euro.