Champions League-loting: deze tegenstanders kunnen PSV en Ajax treffen

Champions League-loting: deze tegenstanders kunnen PSV en Ajax treffen

02-08-2018 14:18
138

Ajax moet eerst afrekenen met Standard Luik, maar weet de mogelijke tegenstanders in de play-offs van de Champions League al. Oók is bekend wie PSV kan loten.

De loting voor de play-offs van de Champions League vindt aanstaande maandag om 12.00 uur plaats, maar de geplaatste teams zijn al bekend. Daar komt bij dat de UEFA teams uit Rusland en Oekraïne gescheiden houdt. Dat betekent dat Ajax en PSV al min of meer weten waar ze aan toe zijn.

Ajax gaat volgende week op bezoek bij Standard Luik, waarna een week later de return volgt in de Johan Cruijff Arena. Overleeft Ajax de derde voorronde, dan nemen de Amsterdammers het in de play-offs op tegen de winnaar van het duel tussen Slavia Praag en Dinamo Kiev.

Geplaatst: Benfica/Fenerbahçe en Dinamo Kiev/Slavia Praag
Niet geplaatst: Ajax/Standard Luik en PAOK Saloniki/Spartak Moskou

Ook voor PSV is de weg naar de groepsfase van de Champions League relatief helder. De landskampioen heeft een geplaatste status, waardoor op papier mindere tegenstanders geloot kunnen worden. PSV neemt het op tegen Young Boys, de winnaar van Qarabag FK - BATE Borisov, de winnaar van Malmö FF - MOL Vidi FC of de winnaar van Rode Ster Belgrado - Spartak Trnava. Red Bull Salzburg, Celtic en AK Astana worden ontlopen.

Geplaatst: PSV, Red Bull Salzburg, Celtic, AK Astana
Niet geplaatst: Young Boys, Qarabag/BATE Borisov, Malmö/MOL Vidi, Rode Ster/Spartak Trnava

Bij de loting wordt bepaald of Ajax en PSV starten met een thuis- of uitwedstrijd. De heenronde wordt afgewerkt op 21 en 22 augustus, de returns volgen op 28 en 29 augustus. De winnaars plaatsen zich voor de groepsfase van de Champions League, terwijl de verliezers naar de Europa League gaan. De loting voor de groepsfase van de CL en EL is op 30 augustus.