Nederlandse spits (21) staat voor Serie A-debuut: 'Grote publiek kent mij niet'

Nederlandse spits (21) staat voor Serie A-debuut: 'Grote publiek kent mij niet'

05-08-2018 11:03
23

Alessio Da Cruz kan later deze maand zijn debuut gaan maken in de Serie A. De voormalig jeugdspeler van onder meer Ajax en FC Twente verkaste in januari naar het gepromoveerde Parma. "Ik ga dit seizoen knokken voor mijn kansen", vertelt Da Cruz (21) in gesprek met ELF Voetbal. 

Parma nam de jeugdinternational over van Novara. "Het bevalt mij heel goed bij Parma. Het afgelopen half jaar was het natuurlijk wennen, maar nu loopt het lekker. Ik ben inmiddels een jaar in Italië en begin de cultuur en taal steeds meer te begrijpen. De taal kan ik redelijk goed verstaan en ik me dus ook buiten het veld prima redden", steekt de aanvaller van wal

"Ik speelde een sterk half jaar bij Novara en toen pikte Parma mij op. Ik heb een mooie tijd gehad bij Novara en ben de mensen daar heel dankbaar voor het vertrouwen dat ze mij hadden. Ik heb in Italië mijn talent kunnen benutten. Dat lukte in Nederland op een of andere manier helaas niet. Daarom is het niet zo vreemd dat het grote publiek in Nederland mij niet kent."

Hij focust zich op de spitspositie. "Ik ga dit seizoen knokken voor mijn kansen en hopelijk mag ik dan snel mijn debuut maken in de Serie A." Parma begint het nieuwe seizoen in Italië met een thuiswedstrijd tegen Udinese.