'Jeugdvoetbal' in Friesland: 'Snap dat de gemiddelde Heerenveen-fan schrikt'

'Jeugdvoetbal' in Friesland: 'Snap dat de gemiddelde Heerenveen-fan schrikt'

06-08-2018 08:55
27

SC Heerenveen heeft een moeizame oefencampagne achter de rug, beaamt verdediger Doke Schmidt. De Friezen gingen tegen Bundesliga-club Hoffenheim met liefst 8-2 onderuit en verloren zaterdag de laatste test voor de start van de competitie: het Spaanse Levante was in Heerenveen te sterk (1-3).

"Ik snap dat de gemiddelde Heerenveen-supporter hiervan schrikt. Dat is logisch, want ze zijn er allemaal van geschrokken", laat de 26-jarige verdediger, al sinds 2011 onder contract in het Abe Lenstra Stadion, weten aan Omrop Fryslân. Tegen Levante stond Heerenveen bij rust al met 0-3 achter. "We begonnen weer k", aldus Schmidt. "In de eerste helft had het weinig met volwassenheid te maken. Het was gewoon jeugdvoetbal."

De geboren Fries probeert echter positief te blijven. "We hebben in de tweede helft laten zien dat we het wél kunnen", vindt hij. "Als de supporters kijken naar de hele wedstrijd en gezien heeft hoe wij ons terug hebben geknokt... Dat is wel positief."

Heerenveen begint vrijdagavond om 20.00 uur aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. PEC Zwolle is de tegenstander in de seizoensouverture.