Update: Rutjes (34) meldt zich donderdag op trainingsveld van hoofdklasser

Update: Rutjes (34) meldt zich donderdag op trainingsveld van hoofdklasser

Gepubliceerd: dinsdag 7 augustus 2018 om 12:48di 07-08-2018 om 12:48

Nathan Rutjes is per direct profvoetballer af. Roda JC, de werkgever van de 34-jarige middenvelder, maakt dat maandag via de officiële kanalen bekend. Rutjes gaat 'een nieuwe invulling geven aan zijn carrière'. 

Rutjes verricht al langere tijd maatschappelijke werkzaamheden namens Roda. Dit seizoen wordt hij daarnaast assistent-trainer bij Roda O17. Rutjes, die de laatste jaren veelvuldig op tv te zien was en vanwege zijn positieve houding en bijzondere uitspraken uitgroeide tot een populair figuur, gaat óók beginnen aan de cursus KNVB UEFA A. 

"Nathan heeft de afgelopen jaren bewezen een meerwaarde te zijn voor onze club. Ook buiten het veld is hij veel maatschappelijk betrokken geweest, waardoor een functie binnen de Stichting Midden in de Maatschappij erg passend is. Met zijn ervaring als betaald voetballer, jeugdtrainer en zijn ambities zien wij hem ook als een toegevoegde waarde voor onze jeugdopleiding", aldus directeur Harm van Veldhoven.

Rutjes speelde sinds 2014 in Kerkrade. Eerder kwam hij uit voor MVV en Sparta. 

Update 7/8 12.48: Rutjes hangt zijn voetbalschoenen niet definitief aan de wilgen. De cultheld gaat aan de slag bij amateurclub RKSV Groene Ster. Op de website van de hoofdklasser uit Heerlen is te lezen dat Rutjes aanstaande donderdag voor de eerste keer zijn opwachting maakte op het trainingsveld. 

"Samen met trainer Maurice Verbunt train ik een jeugdteam bij KVC Oranje, waar onze beide zoontjes spelen. Wij spreken enorm veel over voetbal en zitten duidelijk op een lijn. Ik ben steeds in training gebleven, verheug mij om te starten met de trainingen en het spelen van wedstrijden bij Groene Ster", aldus Rutjes. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws