Van der Gijp voorziet weinig problemen voor Ajax: Dat zou ik wel heel erg vinden

Van der Gijp voorziet weinig problemen voor Ajax: "Dat zou ik wel heel erg vinden"

07-08-2018 17:41
65

Het Champions League-tweeluik met Standard Luik zou voor Ajax geen enkel probleem moeten zijn, denkt René van der Gijp. De populaire voetbalanalist noemt het 'een aanfluiting' wanneer Ajax niet doorbekert ten koste van de Walen.

"Dat zou ik wel heel erg vinden. Dan val je weer terug in jaren geleden, dat je eruit ging tegen Denen, Noren en Zweden", vertelt Van der Gijp voor de camera's van Veronica Inside. "Als je Standard met dit elftal niet kan hebben, dan heb je ook in die hele Champions League niets te zoeken."

Collega-analyticus Aad de Mos schat de 'vechtmachine' uit Luik hoger in dan Van der Gijp, maar tipt Ajax. "Hoewel ze nog moeten laten zien dat ze verder zijn dan voorgaande jaren, is Ajax voor mij de favoriet tegen Standard." Wanneer de Amsterdammers afrekenen met Les Rouches, gaan ze ook de poulefase van de Champions League halen, deelt De Mos zijn verwachting in gesprek met NUsport. "Dan is het vertrouwen groter en gaan ze beter spelen. Bovendien hebben ze dan ook een paar competitiewedstrijden achter de rug."

Standard en Ajax beginnen dinsdagavond om 20.00 in het Stade Maurice Dufrasne aan de dubbele ontmoeting. De return in Amsterdam is op dinsdag 14 augustus om 20.30 uur.