Maduro zet punt achter loopbaan: 'Debuteren voor Oranje het hoogtepunt'

Maduro zet punt achter loopbaan: 'Debuteren voor Oranje het hoogtepunt'

09-08-2018 09:52
42

Hedwiges Maduro heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. De geruchten over een terugkeer in de Eredivisie zijn daarmee van de baan. De achttienvoudig Oranje-international kijkt dankbaar en trots terug op zijn loopbaan.

"Als voetballer heb ik er altijd alles aan gedaan om het maximale eruit te halen. Voor minder dan honderd procent hoeft het van mij niet", laat Maduro weten in een verklaring. De controleur had diverse opties, maar hij was er vrij snel uit. "Ik ben een persoon die keuzes maakt op gevoel. In het laatste seizoen voor Omonia Nicosia putte ik uiteindelijk meer voldoening uit het coachen van mijn teamgenoten, dan uit mijn eigen spel. Dat was voor mij een duidelijk signaal."

Maduro kwam gedurende zijn loopbaan uit voor Ajax, Valencia, Sevilla, PAOK, FC Groningen en Omonia Nicosia. Over zijn hoogtepunt hoeft hij niet lang na te denken. "Debuteren voor Oranje onder leiding van Marco van Basten tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Roemenië in 2005. Dit is niet voor iedereen weggelegd."

Maduro won onder meer met Nederland onder 21 het EK 2007 en was met het grote Oranje van de partij op het WK 2006. Met Ajax won hij twee keer de KNVB Beker en drie keer de Johan Cruijff Schaal. De middenvelder wil actief blijven in de voetbalwereld en heeft al een aantal concrete aanbiedingen. "Het enige wat ik hierover kan zeggen is dat ik op zeer korte termijn van mij laat horen en de voetbalwereld nog niet van mij af is."