Pelupessy: 'Ik zeg altijd Ajax. Zou heel dom zijn om nu iets anders te zeggen'

Pelupessy: 'Ik zeg altijd Ajax. Zou heel dom zijn om nu iets anders te zeggen'

09-08-2018 14:58
70

Joey Pelupessy (foto midden) twijfelt er niet aan: Ajax wordt kampioen. De oud-speler van Heracles Almelo denkt dat de Amsterdammers simpelweg te veel kwaliteit hebben om de titel mis te lopen.

"Ajax, dat zeg ik altijd en ik zou heel dom zijn om nu iets anders te zeggen", zegt Pelupessy, nu onder contract bij Sheffield Wednesday, tegen TC/Tubantia. "Kijk naar de aankopen, die zijn echt goed. Het is heel reëel om Ajax te noemen. Ze hebben veruit de beste ploeg van Nederland. Jongens met ervaring en heel veel kwaliteit."

"Ik denk dat zij de sterkste selectie van Nederland hebben", zegt Pelupessy. "Ook in de voorronde van de Champions League zie je dat ze bij vlagen aardig voetbal spelen. Daarom gaat Ajax, denk ik, kampioen worden."

Pelupessy vraagt zich af of het gedrageerde FC Twente binnen een jaar weer terugkeert naar de Eredivisie. Hij hoopt echter van wel. "Ik weet niet of ze kampioen gaan worden, maar ik denk dat ze zeker mee gaan doen om de play-offs. Want ze horen natuurlijk thuis in de Eredivisie. Het is goed voor het Nederlandse voetbal als Twente zo snel mogelijk terugkeert in de Eredivisie. Ik denk een play-off-plek in de Keuken Kampioen Divisie voor Twente."