Rienstra had meer opties: 'Was op halfuur van de Gazastrook, voelde niet goed'

Rienstra had meer opties: 'Was op halfuur van de Gazastrook, voelde niet goed'

16-08-2018 16:52
78

Ben Rienstra maakte deze week de overstap van AZ Alkmaar naar sc Heerenveen. Volgens de middenvelder had hij na een goed seizoen bij Willem II over belangstelling niet te klagen.

Onder meer Hapoel Beer Sheva, de kampioen van Israël, had interesse in de diensten van de middenvelder. Daar liep Rienstra echter niet warm voor. "Dat was op een halfuurtje rijden van de Gazastrook. Dat voelde niet goed", verklaart hij tegenover Friesch Dagblad. "Mijn vader belde me dat Heerenveen interesse had. Dat is in potentie een van de grote clubs in Nederland achter de top-3, met een van de mooiste stadions. Daar hoef je niet lang over na te denken."

Rienstra is van mening dat hij van toegevoegde waarde kan zijn voor de Friezen. "Heerenveen heeft ook goede middenvelders, maar het zijn andere types dan ik. Er is er niet eentje die vergelijkbaar is met mij. Ik ben een typische box-to-box speler; van het ene strafschopgebied naar het andere. Daarom ga ik er ook vanuit dat ik speel, want je gaat geen 28-jarige halen voor de bank", aldus Rienstra.

Rienstra kan in principe op alle posities uit de voeten, maar speelt liever niet als verdedigende middenvelder. "Dan krijg je minder kans om in de buurt van het vijandeljke doel te komen. Ik heb gevoel voor de ruimte voor de goal en dan is het belangrijk voor mij dat ik daar kan en mag komen. Want ik moet wel de mogelijkheid hebben om diep te gaan; daar ligt juist mijn kracht."