Boskamp over 'meerwaarde' Amrabat: 'De jongen wil gewoon voetballen'

Boskamp over 'meerwaarde' Amrabat: 'De jongen wil gewoon voetballen'

24-08-2018 18:47
38

Johan Boskamp denkt dat Club Brugge een goede slag heeft geslagen door Sofyan Amrabat over te nemen van Feyenoord. Hij ziet de middenvelder als absolute meerwaarde voor de Belgen. 

"Amrabat is zeker een meerwaarde voor Club Brugge. Twee jaar geleden speelde hij een fantastisch seizoen bij Utrecht”, wordt Boskamp geciteerd door Sporza. "Amrabat is vooral een werker. Je windt hem op en 90 minuten lang is hij in beweging”, gaat Boskamp verder.

“Hij verovert ballen, heeft diepgang en scoort af en toe. Hij is een ploegspeler. Verwacht van hem geen acties zoals Messi, bij wijze van spreken. Elke trainer wil zo'n speler in zijn ploeg." Boskamp stelt het jammer dat Amrabat geen kansen meer kreeg bij Feyenoord. "Bij Feyenoord is zijn verhaal vergelijkbaar met dat van Ruud Vormer. Eerst speelde hij wel, toen ging hij uit de ploeg, kwam terug, verdween weer naar de bank. Met Marokko speelde hij op het WK en nu wilde die jongen gewoon voetballen. Blijkbaar ging dat niet bij Feyenoord, maar dat vind ik persoonlijk wel jammer."