'NAC Breda zoekt versterkingen en hoopt dubbelslag te slaan bij Ajax'

'NAC Breda zoekt versterkingen en hoopt dubbelslag te slaan bij Ajax'

25-08-2018 07:00
39

NAC Breda hoopt Luis Orejuela te huren van Ajax. De Amsterdammers hopen nog voor het sluiten van de transfermarkt een oplossing te vinden voor de 23-jarige rechtsback, die overbodig is in Amsterdam. Orejuela is derde keus voor de rechtsbackpositie.

De Telegraaf weet dat Orejuela verhuurd én verkocht mag worden en dat NAC voor hem in de markt is. Beide partijen zijn het erover eens dat hij moet spelen. FC Basel en ADO Den Haag toonden belangstelling, maar pakten niet door. Ajax heeft momenteel contact met NAC en praat over een verhuurperiode.

Duidelijk is niet waarom Basel en ADO niet hebben doorgepakt en of zij Orejuela wilden huren of kopen. Het is ook niet duidelijk wat Orejuela bij een verkoop moet kosten. Ajax betaalde in 2017 iets minder dan vier miljoen euro voor de Colombiaan, waardoor hij gerust een miskoop genoemd mag worden.

Orejuela heeft nog geen potten kunnen breken in Amsterdam. Ajax troefde PSV af en presenteerde de rechtsback vol trots, maar inmiddels is hij derde keus achter Noussair Mazraoui en Rasmus Kristensen. Vorig seizoen speelde hij één competitiewedstrijd in het shirt van Ajax 1. Hij speelde een uitstekende tweede helft op bezoek bij AZ (1-2).

NAC hoopt naast Orejuela ook Benjamin van Leer weg te kapen. De doelman is, net als Orejuela, derde keus in Amsterdam en wil weg.