Vierde keus na afzeggingen Keizer, Faber en Stuivenberg: Heel logisch

Vierde keus na afzeggingen Keizer, Faber en Stuivenberg: "Heel logisch"

26-08-2018 12:14
23

Adrie Poldervaart vindt het geen probleem dat Excelsior hem pas benaderde om hoofdtrainer te worden nadat Marcel Keizer, Ernest Faber en Albert Stuivenberg hebben afgezegd. Poldervaart trainde de amateurs van Barendrecht en was fysiotherapeut van Excelsior.

"Ze zijn eerst naar Keizer, Faber en Stuivenberg gegaan. Die drie hebben afgezegd, om allerlei redenen", vertelt Poldervaart bij De Tafel van Kees. "Toen hebben ze gezegd: je hebt een aantal competenties. De competentie die je niet hebt is ervaring in het betaalde voetbal en fulltime trainer zijn. Ze vroegen zich af: kiezen we voor de inhoud of voor de presentatie? Ze hebben voor de inhoud gekozen. Vandaar dus."

Keizer moest het worden nadat hij een half jaar hoofdtrainer was van Ajax. Poldervaart: "Mensen hebben het dan over vierde keus. Je heet Marcel Keizer en je gaat van Ajax naar Excelsior of je heet Adrie Poldervaart en je gaat van Barendrecht (Tweede Divisie, red.) naar Excelsior. Dan vind ik het heel logisch dat ze eerst bij Keizer gaan kijken, ja."