'Direct inzetbare' Lam blij met overstap: 'Club en mensen voelen vertrouwd'

'Direct inzetbare' Lam blij met overstap: 'Club en mensen voelen vertrouwd'

29-08-2018 10:56
22

De 24-jarige Thomas Lam keert terug op het oude nest en speelt dit seizoen voor PEC Zwolle. Hij komt over van Nottingham Forest, dat hem twee jaar geleden nog transfervrij overnam van de eredivisionist.

"Ik ben blij hier in Zwolle terug te keren. De club, het stadion en de mensen voelen vertrouwd", vertelt Lam op het digitale huis van PEC Zwolle. "Ook ben ik ervan overtuigd dat we met deze selectie een mooi seizoen gaan draaien. Voor mij persoonlijk is het belangrijk vanaf vandaag op het trainingsveld te staan en zo snel als mogelijk aan voetballen toe te komen. Ik heb daar namelijk ontzettend veel zin in en kan niet wachten om deze mooie club weer te vertegenwoordigen."

Vorig seizoen speelde Lam ook in de Eredivisie, toen op huurbasis voor FC Twente. In Zwolle tekent hij een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar. Technisch directeur Gerard Nijkamp is content met de versterking. "Thomas is een lange, kopsterke verdediger en middenvelder die zich tijdens zijn eerste periode in Zwolle uitstekend heeft ontwikkeld", stelt hij. "Wij zijn Thomas de afgelopen jaren nadrukkelijk blijven volgen en hebben gezien dat hij, mede als Fins international, veel ervaring heeft opgedaan en verder gegroeid is als voetballende verdediger. Hij is dan ook een welkome versterking voor de achterhoede en bovendien per direct inzetbaar."